Nijmeegse Vierdaagse

Voor dag en dauw opstaan, dagen achteréén lopen door drommen wandelfanatieklingen en genieten van de mensen langs de kant: de Nijmeegse Vierdaagse. Wederom mocht het HSSK een detachement leveren voor deze mooie uitdaging, welke zonder uitvallers de tocht heeft uitgelopen.
Rond 4.00 ging de wekker op het militaire kamp Heumensoord waarna door diverse luidsprekers het kamp vriendelijk uit z’n slaap werd ontrukt. Meer dan 4000 militairen waren deze vier dagen gelegerd op het kamp waar het elke ochtend en late middag een drukte was van de uitgaande- en later terugkomende troepen die weer een dag wandelstrijd hadden overleefd. Al het leed van die dag was weer geleden als het detachement zijn intrede kon doen in de biertent, waar het werd binnengehaald door de al reeds aanwezige militairen met bier, muziek en gezang.
De vierde dag wordt gelopen op karakter: 46 kilometer voor de militairen. Op Charlemagne is het kruisje al binnen, maar niemand, hoe kapotgelopen ook, laat zich de 5 km over de Via Gladiola ontnemen met de juichende mensen, muziek, bier en natuurlijk de gladiolen. Zoals het de goede traditie betaamt, strijkt het korps hierna neer in het Julianapark waar het behaalde doel wordt gevierd door speeches, bieren en natuurlijk het verenigingslied. Hulde voor onze lopers!

nijm1

nijm2

nijm3