Monte Kali

mont1

Monte Kali, een hemel op aarde voor de schietliefhebber en daarbij natuurlijk dé plaats om ook als HSSK Pro Libertate onszelf te presenteren. Op 12 en 13 juni 2015 mochten wij met een select gezelschap afreizen naar dit Amerikaans-Duitse bolwerk in het rijk van onze oosterburen. Wij mochten overnachten in de tent van de inschrijvingen en de volgende dag mochten we al snel getuigen zijn van de opkomende zon, maar nog belangrijker: het openen van de poorten.
Voor de schietwedstrijd voor teams was gekozen voor het Zwitserse SG 550, ook wel de Fass 90, waarmee op 300 meter voor de hoogste score moest worden gezorgd. We kunnen echter stellen dat Pro Libertate op de individuele oefeningen aanmerkelijk hoger in de scores kwam. Op deze onderdelen werd er met de Amerikaanse wapens Beretta M9, de M16 en de M249 (SAW) geschoten, maar ook met de Nederlandse Glock en het nieuwste sub-machine geweer waarmee we het nodige eremetaal naar ons toe hebben mogen schieten.
Op deze wapens heeft HSSK daarmee wederom bewezen dat we weten waar we mee bezig zijn maar bovenal dat we ons kunnen meten met diverse binnen- en buitenlandse gevechtseenheden. Driewerf b’vo!

mont2

mont3