Ondersteuning ere peloton Waalsdorp

Dit jaar was het HSSK weer gevraagd om het erepeloton Waalsdorp te ondersteunen bij de dodenherdenking. Ditmaal waren er ook een aantal leden die ’s ochtends om half tien al present waren om de organisatie te ondersteunen bij het op orde maken van het herdenkingsterrein en het controleren van het verkeer richting de Waalsdorpervlakte. Tijdens onze strenge maar rechtvaardige controles is er zelfs een Sociaal Interactie Commando (SIC) in het leven geroepen. Dit commando herbergde de dames die op vriendelijke wijze de bestuurders te woord stonden en door/terugverwezen naar parkeerplaatsen.
Tijdens de herdenking zelf werden we in duo’s verspreid op het terrein om te voorkomen dat er mensen probeerde voor te kruipen. Helaas bleek dit meermaals nodig te zijn en met zwakke smoesjes deden ze dan vaak ook nog een hopeloze poging om toch nog verder te kunnen lopen.
Toen de laatste mensen op het punt stonden hebben wij onze posten verlaten en hebben we ons als detachement achteraan de rij gevoegd zodat ook wij op gepaste manier onze eer konden betuigen aan hen die het allerhoogste offer hebben gebracht voor onze vrijheid.
Na dit indrukwekkende moment zijn we met de groep de route afgelopen  terug naar de schietbaan en hebben daar de glazen geheven op onze vrijheid, want 5 mei was inmiddels aangebroken.

IMG_2925