Schietactiviteit Oirschot

Zaterdag 22 april konden wij terecht bij de kazerne in Oirschot voor een instructie over de Colt C7NLD met mechanisch richtmiddel en vervolgens kon die kennis worden toegepast in de KWW-SIM.
Mijn reis daarnaartoe werd gemaakt op de vrijdag aangezien er legering mogelijk was. Na een paar pauzes onderweg kwamen de vier inzittende van de auto aan bij de kazerne te Oirschot. Daar is genoten van een avondje vol gezelligheid voordat wij onze bedden opzochten.

De volgende ochtend werden wij om 8 uur verwacht bij de beginlocatie, waar wij nog kort moesten wachten op de studentenweerbaarheden van Delft en Rotterdam. De aanwezige werden gesplitst in kleinere groepen voor de instructie, elk met 2 instructeurs.
Na een duidelijke instructie konden de leden zelf ook nog even oefenen met de veiligheidshandelingen en de schiethoudingen. Hierbij werd elk minder ervaren schutter aan een ervaren lid gekoppeld, waardoor die goed geholpen konden worden.

Na de lunch, inclusief een broodje bal, was het tijd om onze kennis te laten zien in de KWW-SIM. In de KWW-SIM werd geschoten op 100 meter op schietschijven en borstplaten.
De houdingen waarin de schoten werden gelost waren liggend ondersteund, liggend niet ondersteund, knielend en staand.

Het was een zeer leuke en leerzame dag! Na de afsluiting vertrokken de leden uit Oirschot en scheidde daar de wegen.