PolarStern

In de nacht van 10 op 11 maart waren wij van wederom welkom op de Luftwaffe kazerne bij Keulen. Namens het HSSK waren vier teams van drie personen afgevaardigd om Neerlands trots hoog te houden.
Ruim op tijd aangekomen hadden wij de tijd om onze inschrijving te wijzigen, onszelf thuis te maken in de sporthal en daarna traditie getrouw te genieten van een flinke lap vlees bij de Heidegrill. Na ons avondmaal was het tijd om ons om te kleden, wapens te gaan halen, een lesje over de G36 te volgen van dhr. Lyczak dat werd afgesloten door wedstrijdjes in en uit elkaar halen van de G36.
Na de briefing, waarin nogmaals werd aangegeven dat eigen pyrotechnieken niet zijn toegestaan, was het tijd om te gaan. Tijdens het wachten bij post 1 werd mijn team door de aanwezig Duitsers professioneel en rijkelijk voorzien van camouflage, met als gevolg dat de door ons gebruikte wapens en reanimatie poppen ook voorzien werden van een laag camo, wat dan op zijn beurt weer resulteerde in lachende gezichten bij de Duitsers.
Tijdens onze (ongeveer) 20 kilometer lange tocht werden wij onderworpen aan allerlei opdrachten waarin ons kennen en kunnen op de proef werd gesteld. Denk hierbij aan kaartvaardigheden, offensieve en defensieve acties, wapen kennis en het omgaan met verdachte situaties. Een voorbeeld van een verdachte situatie was dat er een groepje naderde van onbekende nationaliteit en achtergrond. Echter bleken dit een drietal verdwaalde HSSK’ers te zijn die we na een korte woordenwisseling maar weer de goede kant op hebben gewezen.
Toen de zon weer op kwam rondden wij onze laatste opdracht af en hebben na het poetsen van onze wapens en gezichten een paar minuutjes slaap gevat om daarna de prijsuitreiking bij te wonen. Onder de gelukkigen bevond er zich ook een HSSK team, de het Korps is weer een adelaar rijker!
Na een fotosessie met de Amerikanen en wederom een maaltijd bij Heidegrill zijn we weer huiswaarts gegaan.