Schietdag Prins Bernhard Trofee

Eindelijk was het zo ver: Scherpschieten voor de belangrijkste trofee, namelijk PBT. Na genoeg te hebben geschoten op de KKW SIM, was het tijd om te laten zien wat wij echt kunnen. Wij, samen met weerbaarheden uit Delft en Rotterdam, moesten om 08:15 op het schietbaan te Budel aanwezig zijn. HSSK, met 17 pax, was om 08:05 compleet maar om 09:00 waren we nog lang niet begonnen want de andere weerbaarheden waren niet compleet wegens laatkomers en veel last-minute afmeldingen. HSSK had maar één afmelding, namelijk een aspirant-lid. B’vo!

Na de instructies en een hesje met nummers ontvangen te hebben en in groepjes waren verdeeld, mochten wij eindelijk gaan schieten. Er waren twee rondes. Ronde 1 (oefenronde) was twee groepjes schieten van 2×5 patronen op 50 meter en Ronde 1 was schieten op 100 meter vanuit lighouding, knielende en staande houding. Voor ieder houden kreeg men 5 patronen en kon dus maximaal 5 punten halen. De eis was 4/4/3/. HSSK had boven gemiddeld geschoten, zelfs ook ons aspirant-lid. Ikzelf had het moeilijk want ik had maar heel kort geslapen wegens omstandigheden. Maar met liefde en steun van andere leden (en genoeg koffie) had ik prima kunnen schieten. Een voor allen, allen voor een!

Hierna was er nog tijd over voor een extra ronde. De opdracht was: 50 meter sprinten en vervolgens wapen pakken en 5 patronen schieten binnen in 1 minuut. Alle HSSK leden hadden hier maximaal gescoord. Rotterdam was ook niet zo slecht. Quote Rotterdam: “wij zijn de beste omdat bij ons maar 1 iemand niet maximale score heeft”. Had ik wel gezegd dat ze maar met zeven pax aanwezig waren omdat de helft niet kwam opdagen? De HSI (Hoofd Schiet Instructeur) was heel verbaasd over ons. “Horen al die mensen met oranje/zwart in hun kleding bij elkaar? Die schieten allemaal, stuk voor stuk veel beter dan de rest”, vroeg hij aan ons Praeses. Al bij al, was het een geslaagde dag.

Na afloop was het tijd om de weerbare buiken, in gezelligheid, te vullen. Met z’n allen reden we zingend en lachend in een colonne richting de McDonald’s. Want is mooier dan in stijl te arriveren op een arren tent?