Veteranendag

Afgelopen 24 juni hadden een aantal weerbare leden de eer om strak marcherend en luid stampend door de straten van ons mooi Den Haag te trekken. Het korps was namelijk ook dit jaar weer gevraagd om peloton 48 te versterken met het tot leven brengen van de oude exercitie, gekleed in het uiterst comfortabele eerste grijs.
Om met het peloton mee te mogen lopen hebben we van te voren een aantal avonden op de Waalsdorpervlakte gespendeerd voor exercitietrainingen onder streng toeziend oog van de sergeant. Deze avonden werden natuurlijk op geheel studentikoze wijze afgesloten met bier en mooie verhalen.
Op Veteranendag was het vroeg verzamelen, uniformen strijken en omkleden, waarna we per, zeker voor studentenbegrippen, luxe bus naar het Malieveld werden vervoerd. Hier hadden we een aantal uren te wachten, welke door sommige gebruikt zijn om al het moois op het terrein te bewonderen, praatjes te maken met veteranen en andere gebruikte deze tijd om een aantal gemiste uurtjes slaap in te halen.
Uiteindelijk was het dan zover, ons moment van glorie was gekomen. Onder toeziend oog van het overvliegende luchtdefilé, trokken wij door de straten van onze thuisstad. Door het enthousiaste publiek zijn wij meermaals op de foto gezet en voorzien van applaus. Het hoogte punt van het defilé was natuurlijk het ontvangen van een goedkeurend knikje van onze koning en een blik van herkenning in de ogen van Ridder der Militaire Willems-Orde 4e klasse, Marco Kroon.
Terug op het Malieveld werd er genoten van een blauwe hap en koud bier, waarna wij weer terugkeerde richting de Waalsdorpervlakte om ons weer om te kleden en een biertje te pakken op ons strakke optreden.

_MG_6557-2