Airsoften

Regen, drekbende, kou. Een gemiddelde student zou het niet wagen om naar buiten te gaan mits hij weet dat hij snel in de soos of kroeg staat. Maar wij zijn, gelukkig, geen gemiddelde studenten, dus wij waren dan ook buiten te vinden, in de regen, in de kou en in de drek.
De ActiviteitenCommissie had namelijk een airsoftavond georganiseerd. Dus een grote groep HSSK’ers en een groepje geïnteresseerden hadden hun peppieste spullen uit de kast getrokken en zich richting de Uithof verplaatst. Nadat iedereen leeg gekwijld was bij de verzameling airsoftwapens en een korte instructie was het dan tijd om het schietterrein op te gaan. Verdeeld in twee teams hadden we avond voor ons met meerdere potjes en meerdere scenario’s. Uiteraard werd dit alles tactisch aangepakt met dekkingsvuur, buddysystemen en duidelijke communicatie om al zegevierend het doel te bereiken.
En uiteraard was de verleiding te groot om je slachtoffers maar een keer te raken, dus zinnen als “AU, AU, AU, JA, JA, JA IK BEN AL GERAAKT” waren dan ook meermaals te horen.
Omdat we met zo’n grote groep waren had de airsoftvereniging ons een treetje bier aangeboden welke dan ook met veel genot werd genuttigd na afloop. En terwijl het goud gele smeermiddel rijkelijk vloeide waren er een aantal geïnteresseerden zo onder de indruk van de vereniging dat ze gelijk het adspiranten formulier invulde. Zo was het ook een vruchtbare avond voor het Korps en we kijken dan ook uit naar de volgende airsoftactiviteit.