MLV

Een  goed weerstudent is natuurlijk nergens bang, zo ook niet voor een beetje zweet. Om die reden trokken drie weerbare lieden van onze mooie vereniging op 11 november richting de Oranjekazerne voor de MLV-afname.
Hier was namelijk door Dhr. Nales, drager van de Korpsmedaille voor Verdienste in zilver, een MLV en BWLA afname moment georganiseerd.
Na een goede nacht op Landmacht Greenpark “Groot Heidekamp” meldden wij ons ’s ochtends vroeg bij de sectie sport om samen met een groep Duitsers de proeven aan te vangen.
Voor het behalen van het MLV-speldje dient men de volgende proeven te doorstaan: catcrawl, hindernisbaan, touwklimmen, 1000 meter loop met richtgewicht en helm (ook wel bekend als de kotsklik), granaatwerpen, 200m zwemmen en de 5 kilometer. In het zwembad kwamen we oa Dhr. Creusen tegen die met een andere groep bezig waren met hun BWLA proeven.
Dat de sportieve toestand achteruit gaat door de nodige bierconsumptie was een pijnlijke conclusie die getrokken moest worden aan het einde van de dag, slechts één iemand van ons Korps, namelijk onze Praesus, had die dag alle eisen succesvol doorstaan.
Echter konden we die avond shinen in centrum Arnhem en onze goedgetrainde bierconditie laten zien aan de meegekomen Duitsers militairen en de lokale, vrouwelijke, bevolking welke regelmatig dachten dat de Haagsche Studenten Heren militairen waren. Ten behoeve van de gezelligheid hebben we ze maar niet de waarheid tegen ze gezegd.