KMar en ME oefeningen

Afgelopen jaar heeft het HSSK zich niet alleen bij Defensie mogen gedragen als de georganiseerde chaos die over de veiligheidsdiensten wordt afgeroepen, maar ook de politie en de Koninklijke Marechaussee ontkwamen niet aan de weerbare dadendrang van onze leden! ‘Vo!

Meerdere keren dit jaar hebben we de politie en OOV-Support mogen ondersteunen door als relschoppers panden en bussen te bezetten, vreedzame demonstraties te doen ontsporen en simpelweg het bloed onder de nagels van de agenten vandaan te trekken. Of het nu blokjes, banden of tonnen waren, ze werden vol vuur richting de jongens in blauw gegooid om daarna voor het leven te rennen als één van hen het niet meer kon verdragen.
Echter moest er ook menig keer gebukt worden voor eigen vuur, als er vanuit de rest van de groep op ROC-waardige wijze blokjes werden gegooid richting de politie, maar welken de afstand niet echt konden overbruggen.
Kortom: het HSSK voelde zich weer als een vis in het water en heeft vele complimenten mogen ontvangen vanuit de organisatie!

Daarnaast hebben wij mogen assisteren bij de KMar-oefeningen op de Waalsdorpervlakte. Ook de KMar ontkomt niet aan de dreiging en zij moesten hierop worden getraind. In diverse realistische scenario’s werd er getraind voor situaties waarvan de laatste jaren is gebleken dat ze helaas plaatsvinden. HSSK heeft ook hier laten zien hoe geweldig capabel zij zijn en het de KMar aan alle kanten moeilijk gemaakt.
Alleen was het een ongelijke strijd. Waar onze dappere leden losse flodders hadden, werden ze begroet door FX-munitie, en we weten hoe het gaat: alleen zichtbare treffers tellen.

Desalniettemin was de KMar weer bijzonder tevreden met de professionele en gezellige stijl van onze leden en mochten we zeer zeker vaker langs komen.

Kortom: ons land is weer een stuk veiliger door de assistentie van ons machtigmooie Korps, ‘vo!