Stiehlbokaal

2-3 februari,

Het is zo rond de klok van tienen en we zijn als team compleet op Den Haag Centraal. Vanuit onze thuisstad vangen wij onze reis aan naar de andere kant van het land. Gedurende reis spreken naast een gebruikelijke hoeveelheid onzin ook de tactiek door en ik kijk naar mijn teamgenoten en ik weet; dit zit goed.

Eenmaal aangekomen op station Arnhem begint het gebruikelijke wachten op Defensie, maar als het busje eenmaal gearriveerd is kunnen wij het laatste deel van onze reis voltooien. Zodra we op de locatie zijn verkleden wij ons naar het VT en starten we met de oriëntatieloop over de Arnhemse heide. Ons bevindende in een voordeelspositie omdat wij de Arnhemse Heide op ons duimpje kennen, werd er besloten om de tocht hardlopend af te leggen. Als sportieve leider ging dhr. van Dijk voorop en legde wij in hoog tempo onze proeven, waarbij wij elkaar prachtig konden aanvullen op de verschillende onderdelen.

Terug op de startlocatie was de organisatie met stomheid geslagen dat een drietal studenten nu al terug was. Genietend van een bakje koffie wachtten wij rustig op de terugkerende teams. Met een schuinoog op de klok kwamen wij erachter dat wij nog steeds als tijds eersten op de lijst stonden. Echter werden wij uit deze droom geholpen door het team van de KMA welke een kwartier eerder finishte.

Na afloop keerde we terug naar de kazerne om onszelf op te frissen en onze slaapplekken gereed te maken. Dit werd gevolgd door een uitstekende maaltijd waarna er bij de organisatie als in ons huisje nog even goed werd geborreld met de studentenweerbaarheden. De volgende ochtend stonden we weer kwiek naast ons bed om de tweede dag van de Stiehlbokaal aan te vangen. Hier vielen natuurlijk de echte punten te pakken. Vol overtuiging stortte wij ons op de cassussen met CBRN, ZHKH en de wapen assemblage. Matig positief stapte wij in het busje om de simulator in te gaan. Met gezonde spanning stonden wij in de SIM met de Glock in onze handen. 24 schoten, 4 houdingen (staand, knielend, liggend, zittend). Rustig lostten wij onze schoten en de middelste ringen veranderde langzaam van wit naar zwart. In de Colt simaltor herhaalde deze cyclus zich. Na de SIM sessie mocht dhr. Poot zich de beste schutter van de dag noemen op de Colt en dhr. van der Pas mocht zich de beste schutter van de dag op de Glock noemen.

Tevreden met onze resultaten keerde wij terug naar het huisje voor het avondeten. Gedurende dit avondmaal werden ook de prijzen verdeeld. Verwachtende dat de Stiehlbokaal wel binnen moest zijn zaten we rustig in de zaal. Echter mocht er al iemand eerder naar voren toe. Ondergetekende werd naar voren gehaald als nummer 2 van het individuele classement op Colt, Glock en granaatwerpen. Ook de Stiehlbokaal was uiteindelijk ook in de pocket! Echter bleef het hier niet bij. Want naast eerste te zijn geworden van de studentenweerbaarheden, mochten we ons ook winnaar van het overal klassement noemen! De teleurgestelde gezichtjes van de KMA waren goud waard toen wij naar voren liepen voor onze prijs.

Met dit euforische gevoel gingen wij ’s avonds nog een drankje na doen met de organisatie en na deze laatste nacht en het zeer succesvolle weekend was het ook voor ons tijd om Schaarsbergen te verlaten en huiswaarts te keren.