Polarstern

Net als in de afgelopen jaren deed het HSSK weer mee met de Polarstern: Militärwettkampf bei Nacht. Twaalf HSSK’ers begonnen vrijdag rond het middaguur aan de roadtrip richting de Luftwaffe kazerne bij Keulen. Meerdere files zorgden ervoor dat we maar net op tijd aankwamen en dat er niet eens tijd was om bij de fameuze Heidegrill te gaan eten! Gelukkig kregen we voedselpakketten van de organisatie met overheerlijke items zoals koude schnitzel in plastic.

Naast de voedselpakketten kregen we ook meerdere boekjes met informatie en natuurlijk de G36! Na wat voorbereiding in de grote gymzaal, waar we later ook zouden slapen, en de officiële opening, was het eindelijk tijd om te gaan. Dik ingepakt tegen de winterse kou werden de verschillende groepjes naar hun beginpost gebracht. De opdrachten stelden wederom niet teleur; EHBO verlenen bij een ‘auto ongeluk’, mitrailleur schieten, een vrachtwagen uit de berm takelen, versleutelde berichten doorgeven via de radio, granaten gooien, SIM schieten en ga zo maar door. Bij het onderdeel ‘autoband verwisselen’ kon je natuurlijk van
tevoren raden welk groepje de snelste tijd had: het groepje met een Wijnja erin. Dit was uiteindelijk ook het groepje dat het best presteerde van alle buitenlandse teams op Polarstern en een keurige negende plek op de totaallijst behaalde. Hoe dan ook een goede score voor het HSSK en een heel mooi avontuur om mee te maken. En zelfs met de Heidegrill kwam het nog goed. Voor we de lange terugreis aanvingen, hebben we ons in dit restaurant tegoed gedaan aan (warme!) schnitzel en friet.