Diner du Corps

Voor het eerst in jaren viel het Diner du Corps van het HSSK rond de dies van onze prachtige vereniging. Op vrijdag 2 maart werden leden, reünisten en genodigden verwacht in het ijskoude Delft, waar men zich in de borrelzaal van de Delftsche Studenten Bond kon opwarmen met een goed glas bier. Buiten schaatste men op het ijs van de Oude Delft, maar binnen vloeide het goudgele
gerstenat. Na goed indrinken konden we ons verplaatsen naar de eetzaal, waar al snel het voorgerecht werd opgediend. Dit waren vrij kleine, maar desalniettemin smaakvolle, loempia’s. Gelukkig was het hoofdgerecht aanzienlijk uitgebreider! Voorafgaand aan het hoofdgerecht sprak de heer Van Deventer, reünist, over de traditie van zelf sambal maken. De sambal was lekker scherp, zoals het hoort, en zelfs een sjaarsch kan het maken. Daarom was zijn verzoek om deze traditie in ere te herstellen en aan lichting Kilo de taak te geven om voldoende sambal te maken voor het volgende Korpsdiner. We moeten als leden van het HSSK dus niet vergeten om de toekomstige sjaarsen op deze belangrijke taak te wijzen, als de tijd daar is.

Op de avond spraken erelid Kampen, lid van verdienste Van den Heuvel, en een van de officieren van ons moederregiment ons toe. Ze spraken over vriendschap, inzetbaarheid, weerbaarheid, en de belangrijke rol van het HSSK binnen de samenleving, maar ook voor het regiment Van Heutsz. De banden met ons moederregiment zijn deze avond zeker verder versterkt. Voor de luitenants was het wereldje van het HSSK vreemd, maar ze hebben zich duidelijk vermaakt. Dat was tevens te horen in hun zang! De uiterst informatie lezing over de menselijke anatomie werd ook alom gewaardeerd door de gasten, maar ik hoop dat de spreker wel warm gekleed was toen ze weg ging. Terwijl de avond vorderde is het gaan sneeuwen! Delft was veranderd in een prachtig wit winterwonderland, waar dragers van de toetoep vrijwel onzichtbaar waren.

Als tafelpraeses en lid van de commissie was ik (Daniel Hoekstra) op de avond zelf vaak bezig met de organisatie, dus ik zag wat goed en wat verkeerd ging, maar ik heb veel blije leden gezien, gezellige gesprekken gehoord, en complimenten van en over de gasten. Ondanks de kou, waar je in rokkostuum of toetoep gelukkig weinig last van hebt, heb ik geen enkele twijfel dat het een zeer geslaagd diner was!