Monte Kali Pokalschiessen

Dit jaar is het korps met 16 man sterk naar het zuiden van Duitsland vertrokken om mee te doen aan een mooie gelegenheid om haar schietvaardigheid te tonen. Het Monte Kali toernooi is vernoemd naar de kunstmatige berg ontstaan bij de winning van kalium (gekscherend vernoemd naar de Monte Carlo; we love puns).

Na een druilerige start op de camping werd de sfeer al gauw beter. Het was zelfs een leerzame avond voor een aantal leden, die nu een beter besef hebben van de Scoville Units bij het bestellen van bratwurst. Op de camping werd het contact met de buren ook aangehaald met dank aan een aantal (specifieke) leden van de Bundeswehr en natuurlijk een aantal drankjes.

Op de grote dag zelf hebben de leden mooie resultaten geboekt (met bijbehorende glimmertjes) op de vele onderdelen, variërend van handpistool tot machinegeweer. De bijbehorende afterparty werd ook goed bezocht, waarbij verhalen en ervaringen uitgewisseld werden en uiteraard het goudgele smeermiddel rijkelijk vloeide.

Op de laatste dag was er nog kans om aan eventuele onderdelen deel te nemen en om op wijze van operatie stofwolk weer terug te keren naar Nederland. Al met al een geslaagde reis met een hoop mooie ervaringen.