3 mei 2018

Ringvaart Regatta 2018

Lange zware tochten zijn de leden van het Haagsch Studenten Schutters Korps “Pro Libertate” niet onbekend. Zo staan de Nijmeegse Vierdaagse, Marche International en vele andere uitdagende evenementen op de jaarplanning. Sinds het HSSK in 2016 de Ringvaart heeft volbracht, zijn veel leden van het HSSK enthousiast geworden om hun weerbaarheid op het water te bewijzen. Het enthousiasme was zo groot dat in 2017 de ploeg  van het HSSK een grotere boot nodig had: met 6 leden en 2 enthousiaste vrienden begon de lange weg naar de 100 km van de Ringvaart Regatta. Op het laatste moment veroorzaakte het weer een onveilige situatie op het water en werd de Regatta afgelast. Wij zouden geen weerstudent zijn als deze tegenslag niet werd omgetoverd naar een nog grotere drive om die 100 km van de Ringvaart Regatta te volbrengen.

 

Dit jaar stonden wij met 8 man te trappelen het water op te gaan en te beginnen met roeien. Inmiddels zijn wij hard aan het trainen en maken wij een hoop waterkilometers. Ondersteund door A.L.S.R.V. Asopos de Vliet, de Leidse studenten roeivereniging die het HSSK dit jaar mogelijk maakt aan de tocht mee te doen, zijn wij in Leiden vaak te vinden op het water. De coaches van Asopos werken erg hard om van 8 stijve weerstudenten 8 soepele roeiers te maken. De boot waarin wij uiteindelijk de tocht gaan volbrengen ligt nog in Rotterdam. Binnenkort gaan wij deze overroeien naar Leiden. Voor deze tocht hebben wij veel ondersteuning nodig langs de kant. Op deze route is grotendeels naast het water te fietsen.

6 juni zal de EY-Parthenon Ringvaart Regatta 2018 plaatsvinden. Ook op deze dag kunnen wij de hulp van alle leden zeer goed gebruiken.

Het Haagsch Studenten Schutters Korps “Pro Libertate” heeft een zeer bijzondere plaats in de maatschappij. Als studentenweerbaarheid vervullen wij een unieke brugfunctie tussen de burgermaatschappij en de krijgsmacht. Dit stelt ons in de gelegenheid bepaalde zaken te benadrukken die zeer belangrijk zijn voor beide werelden. Daarom roeien wij dit jaar wederom voor Hulphond Nederland

Hulphond Nederland helpt mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag door de inzet van een hulphond. Zo helpt Hulphond Nederland onder andere veteranen en andere geüniformeerde beroepskrachten aan het hebben van een maatje: iemand die er altijd is. PTSS-hulphonden zijn onmisbaar voor een baasje die last heeft van PTSS. Om dit te bewerkstelligen heeft Hulphond Nederland geld nodig. Doneer via de website: https://helphulphond.nl/p/Hulphond-Nederland/Ringvaart-Regetta-2018/