14 april 2021

Word lid

Leuk dat je interesse hebt in onze vereniging! Hieronder vind je de eisen en de te doorlopen stappen op weg naar het lidmaatschap bij het Haagsch Studenten Schutters Korps “Pro Libertate”.

App met Anne: +316 1686 0192

Stappen richting het lidmaatschap

Meld je aan als geïnteresseerde

Opgeven als geïnteresseerde kan door hier te klikken of tijdens een wervingsmarkt in Den Haag, Delft of Leiden. Vanaf dan wordt je per mail op de hoogte gehouden over aankomende activiteiten die openstaan voor geïnteresseerden.

Maak kennis met ons

Meld je aan voor een (digitale) activiteit zodat je een goed beeld van de vereniging kan krijgen. Na twee activiteiten krijg je de mogelijkheid om aspirant-lid te worden.

Doorloop de kennismakingstijd (KMT)

Als aspirant-lid wordt je op de hoogte gehouden   over de KMT. Deze vindt plaats in het laatste kwartaal van   het kalenderjaar en duurt ongeveer een halve week. Onze KMT onderscheidt zich van die van andere verenigingen. De focus ligt op het creëren van een band met jouw lichting en de vereniging. Na het succesvol afleggen van   de KMT verdien je het lidmaatschap.

Eisen aan het lidmaatschap

Om in aanmerking te komen voor het lidmaatschap moet men voldoen aan onderstaande eisen:

  • Student aan een HBO- of WO-instelling zijn
  • 18 jaar of ouder zijn op het moment van inauguratie (of toestemming hebben van ouder of voogd)
  • In het bezit zijn van de Nederlandse nationaliteit *
  • Van onbesproken gedrag zijn *
  • Niet extremistisch van aard zijn

*Dit heeft niet tot doel om bepaalde mensen of groepen buiten te sluiten. Het heeft te maken de voorwaarden die Defensie aan ons stelt om toegang te krijgen tot Defensielocaties en deel te nemen aan de door Defensie georganiseerde activiteiten.

Wij willen je graag beter kennis laten maken met het Korps en alle vragen (klein of groot) beantwoorden. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie via werving@hssk.nl of app met Anne +316 1686 0192!