14 april 2021

Word lid!

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in het lidmaatschap van onze vereniging!

Wil jij deel uitmaken van een bijzondere vereniging en een lange traditie van weerbare studenten? Sluit je aan bij de enige onafhankelijke en meest veelzijdige studentenweerbaarheid van Nederland. Grijp tijdens jouw studententijd de kans om op unieke plekken te komen en om aan waanzinnige activiteiten mee te doen. Hieronder vind je de eisen en de te doorlopen stappen op weg naar het lidmaatschap bij het Haagsch Studenten Schutters Korps “Pro Libertate”. Meld je aan als geïnteresseerde om per mail op de hoogte te blijven van onze activiteiten door op onderstaande knop te klikken.

App met Anne: +316 1686 0192

Stappen richting het lidmaatschap

Meld je aan als geïnteresseerde

Opgeven als geïnteresseerde kan door hier te klikken of tijdens een wervingsmarkt in Den Haag, Delft of Leiden. Vanaf dan wordt je per mail op de hoogte gehouden over aankomende activiteiten die openstaan voor geïnteresseerden.

Maak kennis met ons

Meld je aan voor een activiteit opdat je een goed beeld van de vereniging kan krijgen. Bovendien kunnen wij zo ook zien of je bij onze vereniging past. Na twee activiteiten krijg je de mogelijkheid om aspirant-lid te worden.

Doorloop de kennismakingstijd (KMT)

Als aspirant-lid kan je uitgenodigd worden voor de KMT. Deze vindt plaats in december 2024. Onze KMT onderscheidt zich van die van andere verenigingen en verzorgt het bijbrengen van alle basisvaardigheden die je nodig hebt binnen onze vereniging. De focus ligt ook op het creëren van een band met jouw lichting en de vereniging. Na het succesvol afleggen van de KMT verdien je het lidmaatschap.

Eisen aan het lidmaatschap

Om in aanmerking te komen voor het lidmaatschap moet men voldoen aan onderstaande eisen:

  • Student en/of promoverend aan een HBO- of WO-instelling zijn
  • 18 jaar of ouder zijn op het moment van inauguratie (of toestemming hebben van ouder of voogd)
  • In het bezit zijn van de Nederlandse nationaliteit *
  • Van onbesproken gedrag zijn *
  • Niet extremistisch van aard zijn

*Dit vanwege de voorwaarden die Defensie aan ons stelt om toegang te krijgen tot Defensielocaties en deel te nemen aan de door Defensie georganiseerde activiteiten.

Twijfels?

Wij willen je graag beter kennis laten maken met het Korps en alle vragen (klein of groot) beantwoorden. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie via werving@hssk.nl of app met Anne +316 1686 0192!